Praktische informatie

Openingstijden | Toegankelijkheid | Faciliteiten | Tuinetiquette | Zelf iets organiseren?

Openingstijden

De Vlinderhof ligt in het Máximapark en is 365 dagen per jaar gratis toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Toegankelijkheid

De Vlinderhof is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tuin is gelijkvloers, zonder trapjes of afstapjes. Dwars door de tuin loopt een breed asfaltpad. Daarnaast zijn ook de graspaden tussen de plantvakken egaal en stevig, tenzij het erg nat weer is.

Faciliteiten

In de Vlinderhof staan voldoende banken en er zijn prullenbakken voor afval. Er is een toilet (Dixi) aanwezig. Het beheergebouw met mindervalidentoilet is alleen geopend als de vrijwilligers aan het werk zijn en tijdens rondleidingen.

Tuinetiquette

Wij als vrijwilligers zijn heel trots op de Vlinderhof en werken hard om hem zo mooi mogelijk te houden, niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst.

We gaan ervan uit dat bezoekers ook zuinig zijn op de tuin en de planten. Maar voor de zekerheid zetten we enkele gedragsregels op een rijtje.

●     Blijf op de paden. Het lopen in de borders beschadigt de planten en de bodem.

●     Het plukken van (delen van) bloemen, planten of bomen is niet toegestaan.

●     Balspelen, klimmen in de bomen of hangen aan takken is niet toegestaan.

●     Parkeer je fiets bij de ingang van de tuin. Liever niet op de graspaden; omvallende fietsen veroorzaken veel schade.

●     Honden zijn aangelijnd welkom. Bezoekers dragen zelf zorg voor het opruimen van uitwerpselen en het voorkomen van schade aan de beplanting.

●     Het is niet toegestaan om gedenktekens, monumentjes en dergelijke aan te brengen of om as te verstrooien in de tuin. 

Zelf iets organiseren

Leuk als je iets wilt organiseren in de Vlinderhof! Picknicken of een privéfeestje geven mag natuurlijk, maar als je bijvoorbeeld yogalessen of een fotocursus wilt geven, stellen we het op prijs als je ons een e-mail stuurt. We kunnen dan even afstemmen met eventuele andere activiteiten. Bij commerciële activiteiten stellen we een gift voor het onderhoud van de tuin erg op prijs.

Kom kijken en genieten

Van en voor de wijk en de stad | Trekpleister voor tuin- en Oudolfliefhebbers van over de hele wereld