Ontstaan van de Vlinderhof

Initiatief van één man | Aangeplant en al 10 jaar onderhouden door vrijwilligers

Initiatief van één man

De Vlinderhof is ontstaan op initiatief van buurtbewoner Marc Kikkert. Hij was fan van Oudolf, die op dat moment vooral buiten Nederland wereldberoemd was. Marc wilde dat ook mensen binnen Nederland zouden kunnen kennismaken met zijn werk. Het Máximapark, dat toen werd ontwikkeld, zou de ideale plek zijn. Na heel veel inspanningen kreeg Marc de neuzen van de gemeente en de ontwerper van het park dezelfde kant op én had hij Oudolf bereid gevonden om mee te werken. Ook had hij inmiddels voldoende kapitaal en medestanders verzameld.

Over Piet Oudolf

In maart 2013 droeg de gemeente Utrecht een perceel van 5000 m2 officieel over aan de aanleg- en beheergroep van de Vlinderhof. Die ging hard aan het werk om het ‘tuinierklaar’ te maken want het stond vol met riet en onkruid. Tijdens NLdoet in maart 2014 kwamen ruim 100 vrijwilligers in de kou en stromende regen in actie om 15.000 planten en grassen te planten. Op 24 mei 2014 werd de tuin officieel geopend.

Sinds december 2016 is de Vlinderhof een stichting en heeft hij de ANBI-status, ofwel een officiële status als goed doel. Lees hier meer over onze missie, beleidsplan en financiële verantwoording.

Kom kijken en genieten

Van en voor de wijk en de stad | Trekpleister voor tuin- en Oudolfliefhebbers van over de hele wereld