Vier Burendag 2022 met ons mee

Vier Burendag 2022 met ons mee

Op zaterdag 24 september is het weer Burendag, een dag om gezellig samen te komen met je buren en iets goeds te doen voor de buurt. Ook dit jaar doet de Vlinderhof weer mee aan dit feestelijke evenement.

Kom ook en geniet van de tuin en van de gezelligheid. Je kunt genieten van bijzondere performances van ARquatic, meedoen aan een van onze rondleidingen en Vlinderhofplanten en -honing kopen.

Je bent van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur! Let op: de eerste performance van ARquatic is om 13.00 uur, de plantjesmarkt start om 13.30 uur.

Plantjesmarkt

Een populair onderdeel van Burendag in de Vlinderhof is de plantjesmarkt. Veel planten groeien zo goed dat we ze in het najaar moeten opgraven en in stukken verdelen. Of ze zaaien zich uit naar plekken waar ze niet thuishoren. Het is natuurlijk zonde om al die mooie planten weg te gooien. Daarom kun je ze tegen een klein bedrag kopen tijdens de plantjesmarkt.

Een uitgelezen kans om een stukje Vlinderhof mee naar huis te nemen! Dit jaar bieden we de volgende planten aan.

Amsonia hubrichtii  Stermaagdenpalm (*)
Amsonia tabernaemontana var. salicifoliaStermaagdenpalm (*)
Calamagrostis brachytrichaDiamantgras
Deschampsia ‘Goldtau’Ruwe smele (*)
Echinacea purpureaZonnehoed
Eupatorium maculatum ‘Snowball’ Koninginnekruid (*)
Eupatorium maculatum ‘Riesenschirm’ Koninginnekruid (*)
Iris ‘Perry’s blue’Zwaardlelie
Geranium x oxonianum  ‘Rebecca Moss’Ooievaarsbek
Knautia arvensisBeemdkroon
Persicaria amplexicaulis ‘Alba’Duizendknoop (*)
Stachys officinalis ‘Hummelo’Betonie, Andoorn

Daarnaast verkopen we ook asters, dropplanten (Agastache) en enkele andere last minute verrassingsplanten.

De planten met (*) zijn vrij fors van formaat. Overige planten passen in een zogeheten P9-potje (9 x 9 x 9,5 cm).

Neem zelf iets mee om je aankopen in te vervoeren en kom op tijd want op = op. De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof. Betaling bij voorkeur met pin.

Vlinderhofhoning

Ook imkerij Wilgenroosje uit Vleuten is op Burendag te vinden in de Vlinderhof.

De gepassioneerde imkers Marco en Ingvild vertellen je alles over de bijenvolken en hoe honing wordt gemaakt. In hun observatiekast kun je zien hoe een echt bijenvolk leeft. Ook verkopen ze potjes voorjaars- en zomerhoning uit de Vlinderhof.

Performances van ARquatic

ARquatic biedt je een totaalervaring van live muziek en een AR (Augmented Reality, ofwel een beeld dat over de werkelijkheid heen wordt gelegd) van planten temidden van een échte plantenwereld.

Stel je voor: je geniet van de Vlinderhof terwijl je naar live piano en elektronische muziek luistert en je ziet hoe een AR plantenwereld zich ontvouwt op je smartphone en samen groeit met de planten om je heen.

Deze ARquatic ervaring kun je op Burendag ondergaan bij de Vlinderhof, op de hele uren (13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur). Tip: download van tevoren al de app die je nodig hebt via de website van ARquatic.