Bloeimaand: Juli

Achillea ‘Moonshine’

Zoals de naam al doet vermoeden is de bloeikleur van Achillea ‘Moonshine’ ‘maneschijn’ lichtgeel. Vanwege de mooie lichtgele kleur laat dit duizendblad zich mooi combineren met bijvoorbeeld paarsbloeiende en donkergele vaste planten. Achillea ‘Moonshine’ bloeit in de periode juni-augustus. Achillea ‘Moonshine’ wordt ongeveer 60 tot 70 cm hoog. Het grijsgroene blad blijft in de winter zichtbaar.

Allium lusitanicum ‘Summer Beauty’

Allium lusitanicum ‘Summer Beauty’, is beladen met gunstige eigenschappen. In het vroege voorjaar is deze sierui een van de eerste planten met blad. Veel bezoekers aan de Vlinderhof zullen komen kijken naar onze vroege voorjaarsbol en informeren naar ‘Summer Beauty’, vanwege het opvallende blad. Midden in de zomer komen stevige helderroze bloemen uit Allium lusitanicum ‘Summer Beauty’ is ontdekt door Roy Diblík van Northwind Perennial. Hij noemde het ‘Summer Beauty’ ook al biedt de plant

Amsonia hubrichtii

Als soldaten in gelid bij een parade, zo staan de stengels van één soort Amsonia als gedrild naast elkaar. De plant bloeit met lieflijke bloemen aan lange stengels met daaronder bladen, die al even keurig langs de stengel staan. Amsonia is geschikt voor een vochtige grond of voor verwildering in een licht drassige weide. Amsonia hubrechtii heeft prachtig naaldvormig blad. De bloemen zijn licht bleekblauw. Ze staan in open trossen aan de stengel. In het najaar verkleuren de naaldvormige bladen

Amsonia orientalis

Jarenlang was de Amsonia orientalis bekend onder de naam Rhazya orientalis, wat te verdedigen is want de plant komt alleen in Turkije voor. Bijna alle andere soorten komen uit de Verenigde Staten. Amsonia orientalis is de blauwste onder de Amsonia’s. Bovendien is de plant oersterk en kan veel droogte verdragen. Tenslotte wordt de langlevendheid geroemd, allemaal eigenschappen waardoor je eigenlijk niet meer om de plant heen kunt.

Amsonia tabernaemontana var. salicifolia

Amsonia tabernaemontana var. salicifolia heeft smal wilgvormig blad en bereikt een hoogte van 80 tot 100 cm. Door de bijzondere groeiwijze en lichtblauwe bloemkleur is verwarring met andere tuinplanten bijna uit te sluiten. Amsonia tabernaemontana var. salicifolia staat graag in de volle zon maar lichte schaduw wordt ook verdragen. De bloei valt in de maanden eind mei-juni maar de plant kan tot laat in juli bloeien. Amsonia tabernaemontana is genoemd naar een Duitse kruidenkenner. Deze

Anemone ‘Wild Swan’

Anemone ‘Wild Swan’ heeft elegante zuiver witte bloemen. Elke bloem heeft een lilablauwe band op de achterkant van de bloemblaadjes. Bij schemering sluit een knikkende lila-blauwe en witte klok. Anemone ‘Wild Swan’ bloeit van eind mei tot de nachtvorst in november. De plant werd voor het eerst getoond bij Chelsea Flower Show in mei 2011 en de Anemone ‘Wild Swan’ werd bekroond met ‘Chelsea 2011 Plant van het Jaar’, een enorme eer en verrassing voor

Aruncus ‘Horatio’

We vallen maar meteen met de deur in huis. Deze schitterende plant mag in geen enkele tuin ontbreken! Aruncus ‘Horatio´ is namelijk uitermate sierlijk, sterk en stevig tegelijk en dat komen we niet vaak tegen in de vaste planten wereld. Al vroeg in het voorjaar zien we net boven de grond de opvallende felrode en puntige knoppen zitten. Snel daarna verschijnen de stengels en lopen ook de eerste bladeren mooi bronskleurig uit. Het fijne en

Astrantia major ‘Claret’

Astrantia major ‘Claret’ wordt ongeveer 50-70 cm hoog en bloeit met donkkerroze bloemen in de periode juni-augustus/september. De standplaats van Astrantia major ‘Claret’ dient zonnig te zijn en de bodem mag iets vochthoudend zijn.

Astrantia major ‘Roma’

Delicaat, papierachtige, zachtroze bloemen met pezige stengels en middelgroene opvallend lange schutbladeren. De Astrantia major ‘Roma’ is een sterk ras met een veel langere bloeiperiode dan de meeste roze of rode variëteiten. Ze combineren bijzonder met grassen en zijn een van de favorieten van tuinontwerper Piet Oudolf. De schutbladeren van de bloem zijn bij Astrantia major ‘Roma’ opvallend lang. De hoogte van deze astrantia is ongeveer 70-80 cm. Astrantia major ‘Roma’ staat het liefst op een zonnige plek

Baptisia alba

Deze ‘valse indigo’ heeft witte, erwtachtige bloemen in rechtopstaande clusters. Fluweelachtige, drievoudige bladeren verkleuren van blauwgrijs tot zwart in de herfst. Het is een bossige vaste plant met witte of crèmekleurige erwtbloemen. De groep grote zwarte zaaddozen blijven in de winter vaak gehecht aan de kale stengels. Vele soorten van de valse indigo bevatten een blauwe kleurstof die indigo lijkt en wordt zichtbaarder in de herfst als de planten uitdrogen en zwart worden.

Briza media

Briza media, of trilgras cq. bevertjes, bloeit met opvallende platte aartjes in de periode juni-juli. Briza media staat graag op een zonnige standplaats op een vochtvasthoudende bodem. Briza media woekert niet maar vormt mooie pollen. De hoogte van Briza media bedraagt ongeveer 60-70 cm. De bloeiwijze in het begin wit/geel van kleur, maar verkleuren naar violet.

Clinopodium nepeta 

Clinopodium nepeta bloeit met witte bloemen in de periode juni-september. De hoogte van Clinopodium nepeta bedraagt circa 30-40 cm. Tijdens de bloei lokt Clinopodium nepeta veel bijen en hommels.

Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’

Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’ wordt ongeveer 100 cm hoog. Ruwe smele is een inheemse plant met een bloei in de periode juni-augustus. De groeiwijze van Deschampsia ‘Goldtau’ is compact maar opgaand. De bloeiwijze is open. De bloeiaren verkleuren van groen naar geel. Ruwe smele wordt steeds vaker toegepast in vaste plantenborders. De plant woekert niet maar vormt pollen. De standplaats dient zonnig te zijn maar Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’ verdraagt ook halfschaduw.

Echinops ritro ‘Veitch Blue’

Immens populair door hun opvallende blauwe kogelvormige bloemen die hordes insecten aan te trekken, brengen kogeldistels een natuurlijke uitstraling aan de tuin. Deze knappe blauwe variëteit Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’ bloeit in de periode juli-augustus. De hoogte van Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’ bedraagt doorgaans 80-100 cm. Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’ is een echte aanrader.

Eryngium bourgatii

Eryngium bourgatii is geen plantje om zonder handschoenen aan te pakken. Letterlijk gesproken dan, want verder is het een makkelijke plant. Eryngium bourgatii komt in het wild voor in de Pyreneeën. Daar blijft Eryngium bourgatii meestal op droge rotsen van kalksteen op een hoogte tot ruim 2000 meter. Eryngium bourgatii bloeit in de maanden juli en augustus en wordt ongeveer 30-40 cm hoog.

Eryngium yuccifolium

Eryngium yuccifolium of yuccabladige kruisdistel is een stijfopgaande kruisdistelsoort met een blad dat aan het blad van de yucca doet denken. De hoogte is ongeveer 120 tot 140 cm. De Eryngium yuccifolium bloeit in het wit in de periode juni-augustus . Eryngium yuccifolium kan bijvoorbeeld als groep toegepast worden op een zonnige plaats in een witbloeiende vaste plantenborder.

Festuca mairei

Zwenkgras Festuca Mairei is een prachtig, strak, bolvormig siergras. De grijsgroene afhangende bladeren zijn ca. 80 lang en boogvormig. Mooie bloeipluimen! Festuca Mairei staat heel mooi in grote vlakken, maar is ook prachtig als solitaire plant. Een mooi wintergroen siergras dat wel wat gevoelig is voor te natte grond. Het overhangende grijsgroene blad kleurt in het najaar geeloranje.

Filipendula rubra venusta ‘Magnifica’

Filipendula rubra venusta ‘Magnifica’ bloeit met prachtige lichtroze pluimen in de periode juli-augustus. De hoogte van Filipendula rubra venusta ‘Magnifica’ bedraagt onder gunstige omstandigheden circa 180 tot 220 cm. Met mooie grote wolken van lichtroze pluimen die ook na de bloei het aanzien waard blijven. Want het duurt een hele tijd voordat uiteindelijk de uitgebloeide bloeiwijze naar bruin verkleurt en ook dat is niet lelijk. In het Nederlands ook wel (moeras)spirea genoemd.

Geranium nodosum ‘Whiteleaf’

Een gemakkelijke en mooie bodembedekker met zijn vele kleine bloemetjes. Geranium nodosum ‘White Leaf’heeft geen enkel probleem met een meer schaduwrijke standplaats. Is zeer lang- en rijkbloeiend. Heeft een zeer grote aantrekkingskracht op vlinders. De bloemkleur is wit met lila. De bloeitijd van Geranium nodosum ‘White Leaf’ is van ca. juni tot en met augustus. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. De Nederlandse naam is Ooievaarsbek.

Asclepias tuberosa

Asclepias tuberosa of Amerikaanse zijdeplant is een oranje vaste plant. Oranje bloeiende vaste planten vormen een minderheid in het gekweekte kleurenscala dus iedere aanvulling is welkom! Asclepias tuberosa bloeit vanaf juni en wordt ongeveer 50 tot 60 cm hoog. Van nature komt Asclepias tuberosa voor op droge graslanden in Noord-Amerika van Zuid-Ontario en New York tot Minnesota, Colorado en Arizona. Ook in de zuidelijke staten Florida en New Mexico is deze variabele soort aanwezig.

Campanula glomerata ‘Caroline’

Niet alleen een doorbraak wat kleur betreft bij deze Campanula (Kluwenklokje), maar ook de nette groeiwijze en de afwezigheid van woekerneigingen maken het tot een eersteklas plant. Bloeit met dichte trossen (kluwens) van zachtroze bloemen die ontluiken uit donker lila roze knoppen. Zo ontstaat een prettig tweekleurig effect.

Campanula poscharskyana

Campanula poscharskyana is een laagblijvende klokjesbloem met een hoogte van circa 15 cm. Campanula poscharskyana bloeit, op een zonnige plaats, rijk in de periode juni-juli met blauwe bloemetjes. Net als bij veel cultivars van Campanula poscharskyana blijft het blad ’s winters lang groen. Campanula poscharskyana kan ook als bodembedekker worden gebruikt .

Echinacea pallida

De nederlandse naam is Egelzonnehoed, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van juli tot en met september. De Echinacea pallida heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten. Tussen al die grote bont gekleurde echinacea’s is het goed om te merken dat zo’n natuurlijk uitziende plant als de Echinacea pallida zoveel belangstelling krijgt. Dat

Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’

Wie kan de aantrekkingskracht van deze mooie zonnehoed weerstaan? Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’ is een opvallende zonnehoed met donkere roodbruine bladstelen en donkerroze bloemen. Deze prachtige zonnehoed met intense dieppurper kleur is een favoriet en geselecteerd door onze tuinarchitect Piet Oudolf. Een uitzonderlijk mooie plant, met waardering van alle kenners en kwekers. Echinacea ‘Fatal Attraction’ bloeit in de periode juli-september en wordt 75 tot 80 cm hoog. De Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’ staat op een zonnige plaats.

Geranium psilostemon

De meest intense van alle midden zomer bloeiende geraniums is ongetwijfeld Geranium psilostemon. Hij is ook de ouder voor heel wat wonderlijke nieuwigheden. Dit is de grootste winterharde soort en bekend bij veel tuinders om zijn grote magenta bloemen met hun zwarte hart. De Geranium psilostemon trekt in de tuin aandacht, vooral in de bloeiperiode juni en juli/augustus. De naam Geranium psilostemon werd gepubliceerd door Ledebour in 1842 en betekent “met de blote – d.w.z. haarloze –

Geranium ‘Rozanne’

Een populaire winnaar! Geranium ‘Rozanne’ is de langst bloeiende blauwe Geranium. De geranium Gerwat ‘Rozanne’ is door de Nederlandse vaste planten kwekers uitgeroepen tot de vaste plant van het jaar 2013. Deze geranium heeft ook al een hoge onderscheiding op de Chelsea Flower Show gekregen. ‘Rozanne’ is uitgekozen omdat de plant een uitzonderlijk lange bloeitijd heeft: van eind mei tot de eerste nachtvorst. Bovendien blijven de planten telkens helemaal uit zichzelf prachtige nieuwe bloemen aanmaken –

Geranium x oxonianum ‘Claridge Druce’

Geranium x oxonianum ‘Claridge Druce’ is een sterke groeier, met lilaroze bloemen met donkere aders. Een prachtige, winterharde bodembedekker. De zeer mooie roze, trompetvormige bloemen van Geranium x oxonianum ‘Claridge Druce’ bloeien van juni-juli (tot september). De grote glanzende groene bladeren van deze plant zijn zeer sierlijk en zien er goed uit, zelfs wanneer de plant niet in bloei staat. Geranium is afgeleid van het Griekse géranos, wat kraanvogel betekent. De volksnaam is echter ooievaarsbek, wat

Geranium x oxonianum ‘Rebecca Moss’

Geranium x oxonianum ‘Rebecca Moss’ vormt een mooie pol van glanzende olijfgroen bladeren met licht zilverroze bijna wit en niet geaderde bloemen. Na de bloei terugsnoeien geeft een tweede bloei. De Nederlandse naam is Ooievaarsbek. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van eind mei tot en met augustus.

Gillenia trifoliata

Gillenia trifoliata komt uit Noord-Amerika, waar het bekend is onder de naam ‘Indian Physic’. De wortels van deze plant waren een veelgebruikt geneesmiddel onder indianen. Gillenia trifoliata heeft door de vertakkingen en fijne bloemetjes een luchtig karakter. De rode bloemknopjes zitten op rode bloemsteeltjes. Als de bloemen opengaan is de bloemkleur wit, maar de kelk blijft rood. In het najaar verkleurt het groene blad ook naar de mooie herfstkleur rood. De Gillenia trifoliata heeft een heesterachtig uiterlijk, gedijt

Helenium ‘Moerheim Beauty’

Helenium ‘Moerheim Beauty’, een zonnekruid, is ontdekt en benoemd door de Koninklijke Kwekerij Moerheim uit Dedemsvaart (bij de Tuinen van Mien Ruys). Het zonnekruid Helenium ‘Moerheim Beauty’ is zeer rijk bloeiend met intens bruinrode bloemen. De planten worden ongeveer een meter hoog en de margrietachtige bloemen zijn te bewonderen in juni-juli (augustus). Ze ontluiken geel-groen en verkleuren in de herfst naar vurig geel-rood. Verderop in het najaar nemen de inmiddels roodroestbruine lintbloempjes een steeds zwieriger stand aan.

Helenium ‘Rubinzwerg’

Helenium ‘Rubinzwerg’ is een rijke zomerbloeier en najaarsbloeier. Deze staat graag op normaal voedzame grond en in de volle zon. Helenium ‘Rubinzwerg’ trekt veel bijen en vlinders aan. Een echte aanwinst voor de nazomertuin. De bloemkleur is donkerrood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus/september. De bladeren zijn groen en ongeveer 45 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm.

Hosta ‘Blue Angel’

Hosta ‘Blue Angel’ (Nederlandse benaming: hartenlelie) is een hosta met groot blauwgrijs blad. Een aantrekkelijke, snelgroeiende bladplant. Bloeit met mooie lichtpaarse bloemen op lange bloemstengels. Deze reusachtige Hosta ‘Blue Angel’ is beter bestand tegen slakken dan veel andere hosta’s. Eén van de beste en meest populaire hosta’s.

Iris sibirica ‘Perry’s Blue’

Iris sibirica ‘Perry’s Blue’ is een iris met adembenemende lilablauwe bloemen. De verrukkelijk hemelsblauwe bloemen hebben mooie witgele aftekeningen. Iris sibirica ‘Perry’s Blue’ heeft mooi slank grijsgroen blad en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plaats. Iris sibirica ‘Perry’s Blue’ wordt zo’n 60 tot 80 cm hoog. In tegenstelling tot de Baard-iris heeft deze iris smaller blad. Daardoor ziet hij er minder stijf uit. Kleuren als blauw en wit komen we bij deze soort vaak

Knautia arvensis

Knautia arvensis (Beemdkroon) is een vaste plant die ongeveer 60 centimeter hoog wordt. De plant is een echte vlinder- en insectentrekker vanwege de vele nectar die de bloem biedt. Het is een smalle plant met dunne behaarde stengels en bladeren. De lichtpaarse bloemen worden tot zo’n 4 centimeter groot. De bloem heeft veel meeldraden en de rand van de bloem wordt gesierd door tientallen lichtpaarse blaadjes. De bloeitijd is van juni t/m september. In Nederland is de

Sanguisorba ‘Blackthorn’

Sanguisorba ‘Blackthorn’ is een opmerkelijk mooie Pimpernel, geselecteerd door een bekende Engelse plantenkweker Robin White. Deze laatbloeiende en langere Pimpernel heeft van de late zomer tot het najaar (augustus-oktober) rechtopstaande rood-roze aren.

Liatris spicata

Liatris spicata wordt ook lampenpoetser genoemd. Vanaf april loopt het nieuwe blad uit vanuit de grond en in de maanden juli en augustus bloeit Liatris spicata zeer uitbundig met lichtroze bloemaren. De bloemstengels worden zo’n 50 tot maximaal 60 cm hoog en de bloei verloopt van boven naar onder. Vaak wordt deze plant ook in combinatie met siergrassen gebruikt om wat kleur te brengen. Trekt bijen en vlinders aan .

Limonium platyphyllum

Limonium platyphyllum is een losgroeiende plant met een diep lavendelblauwe bloemenwolk. Limonium platyphyllum is een mooie luchtige plant die in de voorgrond van de border het beste tot haar recht komt. Limonium platyphyllum  (Nederlands: lamsoor) vormt een lage heuvel van grote, leerachtige groene bladeren. Samen met de kleine, lavendelblauwe bloemen geeft dit een mistig, wolkachtig effect. De planten produceren een aantal stelen en het totale effect is golvend en delicaat. De bloemen van Limonium platyphyllum zijn aantrekkelijk voor

Lythrum virgatum ‘Swirl’

Lythrum virgatum ‘Swirl’ heeft fuchsiakleurige bloemen met enigszins luchtige opbouw. Lythrum virgatum ‘Swirl’ is een waardevolle vaste plant met bloemkaarsen en struikachtige groei. Ook de verticale zaaddozen zijn nadien nog decoratief. Als we verrast zijn door een nieuwe release de laatste tijd, dan is het wel deze Lythrum virgatum ‘Swirl’ met zijn luchtig en licht ogende boeket bloemen! De losjes verdeelde bloemen op lange stelen hebben een mooie, roze en paarse kleur. Bijna ongelooflijk, die

Melica ciliata

Melica ciliata (ook wel Wimperparelgras genoemd) is prachtig siergras. De bladeren zijn wat blauwgroen met bruine punten. De aren zijn langwerpig en behaard; ze verkleuren naar bleekgeel. Melica ciliata is een keurige rechtopstaand gras dat goed geschikt is voor de border. Dit siergras heeft grijsgroen blad. Melica ciliata beschikt over een smalle, zijdeachtige witte bloei die vervaagt tot crèmekleurig als de papierachtige aartjes beginnen af te sterven.

Molinia caerulea ‘Moorhexe’

Molinia caerulea ‘Moorhexe’ of pijpenstrootje heeft rechtopgaande stengels met een donkerbruine bloeiwijze. Dit siergras wordt circa 60 tot 80 cm hoog. Het pijpenstrootje, Molinia caerulea ‘Moorhexe’, heeft heel donkerbruine stengels en vormt bijna zwarte bloeiaren. De plant blijft wat lager dan de soort (60 cm). Het blad verkleurt geelbruin. Veel mensen kennen in ieder geval één soort Molinia, namelijk het pijpenstrootje, het gras dat de heidevelden overwoekert. Molinia bloeit prachtig en heeft een heel mooie herfstkleur. Er zijn enkele soorten

Potentilla x hopwoodiana

Potentilla x hopwoodiana komen we zowel bij de heesters als bij de vaste planten tegen. De bloeiwijzen lijken wel op elkaar, maar de groeiwijze is duidelijk anders. De vaste plant Potentilla x hopwoodiana heeft aardbei-achtig blad en groeit graag op een goed doorlatende grond. De hoogtes en bloemkleuren zijn afhankelijk van de soort. Potentilla x hopwoodiana is een oud ras, wat weliswaar langzaam groeit, maar eigenlijk tot één der mooiste behoort. De zacht zalmroze bloemen

Pycnanthemum muticum

De geurige Pycnanthemum muticum (of Bergmunt) past prima in de border. Ook in natuurlijke tuinen is hij op zijn plek. En in de Vlinderhof mag deze nectarplant voor de vlinders zeker niet ontbreken. Pycnanthemum muticum is door Piet Oudolf ook voor het bekende High Line-project in New York gebruikt. Het grotere blad van de bergmunt, Pycnanthemum muticum, heeft een zilverkleurige gloed. Bloei van juli tot in september. Bergmunt in bloei is bedekt met een spectaculaire

Salvia pratensis ‘Pink Delight’

Salvia pratensis ‘Pink Delight’ is een zeer rijkbloeiende salie. De prachtige grote roze bloemen vormen een mooi geheel met de fantastisch donkergekleurde stelen. Om een volle bloei te behouden, wordt aangeraden om Salvia pratensis ‘Pink Delight’ voor de herbloei te snoeien. Salvia pratensis ‘Pink Delight’ is goed winterhard en staat graag op een zonnige plek in een vaste plantenborder. Deze salie is zeer weinig woekerend en heel goed te combineren met andere kleurige borderplanten. De gemiddelde hoogte van Salvia pratensis ‘Pink

Salvia verticillata ‘Purple Rain’

De kranssalie Salvia verticillata ‘Purple Rain’ is geschikt voor de border. De tot lilablauwe paarse lipbloemen staan in kransen boven elkaar en bloeien in de zomer. ‘Purple Rain’ kenmerkt zich door een extra lange bloei. Ook de paarse schutbladeren van deze prachtige plant blijven mooi tot in de herfst. Salvia verticillata  is een plant voor de wilde tuin. Ook het blad is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters

Monarda bradburiana

Monarda bradburiana is sinds z’n introductie meteen een succesnummer geworden. Niet verwonderlijk, het blad is prachtig, dik van structuur, diep generfd en zowel bij het uitlopen als in de herfst heeft het een aantrekkelijke rode kleur. Grote lichtroze bloemen, waarvan de onderlip purper gestippeld is zorgen voor de perfecte kleurstelling. De bloemen van de Monarda bradburiana zijn roze tot witachtig en paars-gevlekt. Elk bloemhoofd wordt ingenomen door een krans van opzichtige, paars-getinte, groene schutbladeren. De bloemen

Penstemon digitalis ‘Husker Red’

Penstemon digitalis ‘Husker Red’ of Slangenkop is een goede winterharde groenblijvende vaste plant voor een open plek in de border. De plant is fraai vanwege zijn roodbruine blad in combinatie met veel witte bloemen, die aan een lange steel erboven staan. Penstemon digitalis ‘Husker Red’ is mooi vanwege zijn bladkleur en de vele witte bloemen, die langdurig aan de plant blijven. De plant zaait zichzelf uit. Penstemon digitalis ‘Husker Red’ bloeit langdurig en overvloedig met witte bloemen aan een lange steel

Persicaria amplexicaulis ‘Alba’

Persicaria amplexicaulis ‘Alba’ is afkomstig uit de Himalaya en is er nauwelijks 0,4 meter hoog, dit mede door de hoogteligging. Diverse variëteiten zijn reeds verkrijgbaar van wit, roze tot donkerrood. De bloei begint half juni, begin juli tot de vorst. Vooral de amplexicaulis-soorten worden tegenwoordig veel aangeboden. Niet voor niets waren deze planten ‘vaste plant van het jaar 2012’ in Duitsland. Ze bloeien namelijk lang en in vele kleuren, kunnen tegen een stootje, slakken lusten

Persicaria amplexicaulis ‘Orange Field’

Persicaria amplexicaulis ‘Orange Field’ is afkomstig uit de Himalaya en is er nauwelijks 0,4 meter hoog, dit mede door de hoogteligging. Diverse variëteiten zijn reeds verkrijgbaar van wit, roze tot donkerrood. Meestal met rechtopstaande aren, er zijn echter ook enkele soorten met overhangende aren. De bloei begint half juni, begin juli tot de vorst. Vooral deze amplexicaulis-soorten worden tegenwoordig veel aangeboden. Niet voor niets waren deze planten ‘vaste plant van het jaar 2012’ in Duitsland.

Phlomis tuberosa ‘Little Amazone’

Phlomis tuberosa ‘Little Amazone’ is een speciale soort die moeilijk verkrijgbaar is en nog niet in veel tuinen te vinden is. Zoals de naam al aangeeft is deze prachtige soort kleiner en lager dan de Phlomis tuberosa ‘Amazone’. Phlomis tuberosa ‘Little Amazone’ heeft een bijzondere combinatie van paars lilakleurige bloemen met donkere stelen. Phlomis tuberosa ‘Little Amazone’ bloeit in juni-augustus.

Veronicastrum virginicum ‘Adoration’

Veronicastrum virginicum ‘Adoration’ is een vrij nieuwe vorm van Piet Oudolf met een zeer stevige habitus die zelfs in de winter nog intact blijft. Een uitgesproken uitgebalanceerde plant! De donker purperen stengels zijn bovenin opvallend rijk vertakt met daaraan lange lilapaars bloeiende aren die in aanvang roze in de knop zijn. Onmisbare langlevende borderplanten. Waardevol voor de nazomerborder! Veronicastrum virginicum ‘Adoration’ geeft structuur en blijft ook in de winter fier overeind. Een garantie voor mooie