Bezoek de Vlinderhof

Vlinderhof is een openbare tuin in Máximapark. Bewegwijzering is in het park aanwezig, maar de praktijk wijst uit dat mensen de tuin niet altijd kunnen vinden in dit 200 hectare grote park. Het is raadzaam om van te voren goed te kijken waar de tuin zich bevindt en de routebeschrijving mee te nemen.

Openingstijden

Bezoek de Vlinderhof 365 dagen per jaar.

De Vlinderhof ligt in Máximapark. Máximapark is toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Faciliteiten

Er zijn voldoende banken en er staan prullenbakken om afval in te doen. Op een kleedje picknicken is natuurlijk ook mogelijk.

Er is een toilet (Dixi) aanwezig, maar geen stromend water.

Parkeren

De parkeerplaats ter hoogte van Alendorperweg 44 is het dichtst bij de tuin, maar je moet dan wel met een trekpontje over en staat dan in de tuin.

Alternatief is parkeren ter hoogte van Parkzichtlaan 128. Het is dan ongeveer 10 minuten lopen.

 

Tip! Download Route infokaart Vlinderhof

Rondleidingen

Voor groepen organiseren we ook rondleidingen. Tijdens de rondleiding vertellen we over het ontstaan van de tuin, ontwerper Piet Oudolf, de Dutch Wave, het beplantingsplan, het bollenplan van de Vlinderhof.

 

Wij vragen een donatie per persoon voor een rondleiding. Dankzij onder andere deze donaties zijn wij in staat om de tuin het gehele jaar door vrijwilligers te laten onderhouden en blijven onze vrijwilligers het ook leuk vinden om groepen tuinliefhebbers rond te leiden. Wij zijn trots op onze tuin en vertellen er graag over!

365 dagen per jaar geopend.
Welkom tussen zonsopkomst en zonsondergang.

 

Tip! Vraag een rondleiding voor 2022 tijdig aan.

Trouwen?

De Vlinderhof is een unieke, romantische locatie waar bruidsparen in de echt verbinden kan er vooralsnog niet. In de afgelopen periode is de tuin al regelmatig gebruikt als decor voor fotoreportages, waaronder trouwreportages. We zijn natuurlijk trots dat iedereen graag de tuin hiervoor wil gebruiken. Hou er rekening mee dat de tuin een mooie setting is in de periode mei tot oktober. Vóór 1 mei is de tuin ook mooi, maar minder uitbundig in bloei.

 

Het maken van een trouwreportage in de Vlinderhof is in principe gratis. Omdat deze tuin door vrijwilligers wordt onderhouden, stellen we een donatie voor het tuinonderhoud wel op prijs.

Tuinetiquette

Het plukken van (delen van) bloemen of planten is niet toegestaan.

Honden zijn aangelijnd toegestaan. U draagt zelf zorg voor het opruimen van uitwerpselen.

Voetballen, of andere balspellen waarbij de bal in de borders kan komen, beschadigt de planten.

Blijf op de paden. Het lopen in de borders geeft schade aan bollen en wortels.

Parkeer uw fiets bij de ingang. Fietsen op de graspaden liever niet.

Zelf (commercieel) wat organiseren? Graag in overleg. Neem contact met ons op.

Zelf iets organiseren

Wil je zelf iets organiseren in de tuin? Neem dan even contact met ons op om dit te overleggen. Veel is mogelijk en we  vinden het ook leuk om dit dan in onze activiteitenkalender en communicatie op te nemen.