Bezoek de Vlinderhof

De Vlinderhof is een openbare tuin in Máximapark. Bewegwijzering is in het park aanwezig, maar de praktijk wijst uit dat mensen de tuin niet altijd kunnen vinden in dit 200 hectare grote park. Het is raadzaam om van te voren goed te kijken waar de tuin zich bevindt en de routebeschrijving mee te nemen.

Openingstijden

Bezoek de Vlinderhof 365 dagen per jaar.

De Vlinderhof ligt in het Máximapark. Dit is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Faciliteiten en toegankelijkheid

De Vlinderhof is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tuin is gelijkvloers (geen trapjes of afstapjes) en dwars er doorheen loopt een breed asfaltpad. Daarnaast zijn ook de graspaden tussen de plantvakken egaal en stevig, tenzij het erg nat weer is.

Er zijn voldoende banken en er staan prullenbakken om afval in te doen. Op een kleedje picknicken is natuurlijk ook mogelijk.

Er is een toilet (Dixi) aanwezig, maar geen stromend water.

Parkeren

De parkeerplaats ter hoogte van Alendorperweg 44 is het dichtst bij. Je moet met een trekpontje de Vikingrijn over en staat dan in de tuin.

De hoofdparkeerplaats van het Máximapark bevindt zich aan Utrechtseweg 4A. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Vlinderhof.

Alternatief is parkeren ter hoogte van Parkzichtlaan 128. Het is dan ongeveer 10 minuten lopen.

Rondleidingen

Voor groepen organiseren we ook rondleidingen. Tijdens de rondleiding vertellen we over het ontstaan van de tuin, ontwerper Piet Oudolf, de Dutch Wave, het beplantingsplan, het bollenplan van de Vlinderhof.

Ons nieuws beheergebouw is bijna klaar en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 geopend. Vanaf dat moment kunnen wij weer koffie en thee aanbieden bij rondleidingen en hebben we de beschikking over een eigen toilet.

Wij vragen een donatie per persoon voor een rondleiding. Dankzij onder andere deze donaties zijn wij in staat om de tuin het gehele jaar door vrijwilligers te laten onderhouden en blijven onze vrijwilligers het ook leuk vinden om groepen tuinliefhebbers rond te leiden. Wij zijn trots op onze tuin en vertellen er graag over!

365 dagen per jaar geopend.
Welkom tussen zonsopkomst en zonsondergang.

 

Tip! Onze rondleidingen zijn onverminderd populair. Doe dus tijdig een aanvraag als je ook wilt langskomen met een groep!

Tuinetiquette

Het plukken van (delen van) bloemen of planten is niet toegestaan.

Honden zijn aangelijnd toegestaan. U draagt zelf zorg voor het opruimen van uitwerpselen en het voorkomen van schade aan de beplanting.

Voetballen, of andere balspellen waarbij de bal in de borders kan komen, beschadigt de planten.

Blijf op de paden. Het lopen in de borders geeft schade aan bollen en wortels.

Parkeer uw fiets bij de ingang. Fietsen op de graspaden liever niet.

Zelf (commercieel) wat organiseren? Graag in overleg. Neem contact met ons op.

Zelf iets organiseren

Wil je zelf iets organiseren in de tuin? Neem dan even contact met ons op om dit te overleggen. Veel is mogelijk en we  vinden het ook leuk om dit dan in onze activiteitenkalender en communicatie op te nemen.