Allium ‘Summer Beauty’

Nederlandse naam Sierui
Borders C, G, I, K, M
Soort zomerbloeier, vlinderplant, bijenplant

Omschrijving

Allium ‘Summer Beauty’, tegenwoordig Allium lusitanicum, is beladen met gunstige eigenschappen. In het vroege voorjaar is deze sierui Allium ‘Summer Beauty’ een van de eerste planten met blad. Veel bezoekers aan de Vlinderhof zullen komen kijken naar onze vroege voorjaarsbol en informeren over ‘Summer Beauty’, vanwege het opvallende blad opvallend.

 

Midden in de zomer komen stevige helderroze bloemen uit Allium ‘Summer Beauty’ is ontdekt door Roy Diblík van Northwind Perennial. Hij noemde het ‘Summer Beauty’ ook al biedt de plant alle vier seizoenen schoonheid. Deze bestseller houdt zijn kleur in de herfst en de uitgebloeide bloemen behouden hun vorm de hele winter. Zo bieden ze een mooie structuur aan de wintertuin.

 

Tal van bijen komen af op de Allium, zodat onze honing voor een deel de smaak van de nectar van deze plant zal dragen. Bloemen van de Allium zijn wenselijk voor de honingproductie en hebben een hoog suikergehalte. De Allium ‘Summer Beauty’ levert een goede bijdrage aan de Vlinderhofhoning.

terug naar de plantenlijst.