Piet Oudolf

De Vlinderhof heeft tuinarchitect Piet Oudolf gestrikt voor het ontwerp van onze tuin. Daar zijn we dolblij mee. In zijn eerdere ontwerpen heeft hij al laten zien tot welke geweldige prestaties hij in staat is. In het buitenland hebben ze dat niet over het hoofd gezien en is Oudolf al een lange tijd een veelgevraagd tuinarchitect.

 

In Engeland, Zweden, Canada en de Verenigde Staten liggen talloze van zijn creaties. Bijvoorbeeld de tuinen van High Line Park, bovenop een gerenoveerd stuk hooggelegen goederenspoorweg midden in New York. En nu we toch in the big apple zijn, the Gardens of remembarrance voor de slachtoffers van 9/11 is ook van zijn hand.

Een tuin moet vier seizoenen de moeite waard zijn

Naast de bloemen spelen ook de zaden, dode bladeren en plantresten een actieve rol in de schoonheidsbeleving. ‘Bruin is ook een kleur’, om met de woorden van Oudolf te spreken. De tuinontwerper maakt graag gebruik van meerdere soorten grassen. Talloze varianten sieren zijn arsenaal. De lichtvoetige stengels, subtiele kleurverschillen en hun fijne geruis in de wind maken grassen tot een ideale borderplant.

Wij zijn benieuwd hoe een natuurlijke, ongedwongen landschapstuin van Oudolf tot zijn recht komt tegen de achtergrond van het al even eigenzinnige ontwerp van het Máximapark door landschapsarchitect Adriaan Geuze.

15000

Planten in de Vlinderhof

100

Soorten in de Vlinderhof

Meer werk van Piet Oudolf

Een tuin is verandering. Je hebt iets in je hoofd en schept verwachtingen voor wat het moet worden. Maar je weet nooit of het ook wordt waargemaakt. Daarom is er altijd dat verlangen om het te zien groeien. Dat vluchtige en tijdelijke is aantrekkelijk omdat je fouten kunt herstellen, tussentijds kunt ingrijpen.
 • High Line

  New York

 • Bad Driburg

  Bad Driburg

 • Serpentine Gallery

  London

 • Ichtushof

  Rotterdam