Start bouw nieuw beheergebouw

Start bouw nieuw beheergebouw

Na enkele jaren van voorbereiding en overleg met verschillende partijen zijn onlangs de piketpaaltjes geslagen voor het zogeheten Vlinderhofpaviljoen, links bij de ingang van de tuin. Binnenkort wordt begonnen met de bouw en als het goed is volgt de casco oplevering voor de zomer. Daarna zullen de vrijwilligers zelf de afbouw en de inrichting doen.

Al lang stond een beheergebouw hoog op het verlanglijstje. Als verblijfsruimte voor de vrijwilligers, voor de ontvangst van bezoekers, voor de opslag van gereedschap en andere spullen en natuurlijk sowieso voor een wat representatiever aanblik dan de bouwketen die tot nu toe in gebruik waren.

Het definitieve ontwerp is een vierkant gebouw met een houten betimmering, een kruisvormig sedumdak en ramen die met luiken kunnen worden afgesloten. Een ingetogen én ‘hufterproof’ paviljoen dat mooi zal opgaan in de tuin. Uiteraard zal het zijn voorzien van een (mindervaliden)toilet.

Vanwege de bouwwerkzaamheden en het feit dat er geen koffie en thee kan worden gezet starten we pas in juni weer met het geven van rondleidingen.