Winterkost

Winterkost

Ligt jouw leesvoer voor de winter al klaar? Misschien heb je op je stapel nog plek voor een paar interessante artikelen over Piet Oudolf. Het afgelopen jaar gaf hij interviews aan o.a. de Volkskrant, Trouw, het Financieel Dagblad en P+ (een tijdschrift over maatschappelijk verantwoord ondernemen). Het is interessant om meer te lezen over zijn achtergrond en denkwijze. Daardoor kijk je met andere ogen naar zijn ontwerpen. Zin in doordenken? Een meer filosofisch essay over het werk van Oudolf verscheen in de Groene Amsterdammer.

Ook wijzelf kregen media-aandacht. In het november-/decembernummer van het tijdschrift Tuinseizoen vertelt de initiatiefnemer van de Vlinderhof, Marc Kikkert, uitgebreid over hoe het allemaal zo is gekomen. En over hoe wij als vrijwilligers er samen voor zorgen dat het ook zo blijft – of nog mooier wordt.

Luisteren naar Piet Oudolf of naar Marc kan ook. In de designpodcast Verwondering vind je een uitgebreid en diepgaand gesprek met Oudolf over allerlei aspecten van zijn carrière en zijn werk. Extra interessant vanwege het beeldmateriaal en de links die de maker heeft verzameld. En in een leuke podcast van Tuinierkwartier en een podcast die hoort bij de het boek De ruimte van Riek vertelt Marc over de geschiedenis van de Vlinderhof en over hoe we hem samen onderhouden.

Verder staan we in het boek Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA. Dat verscheen naar aanleiding van een (inmiddels afgelopen) tentoonstelling in SCHUNCK, een museum voor hedendaagse kunst en architectuur in Heerlen.

Beelden van de Vlinderhof in Landschap Works with Piet Oudolf and LOLA

Tot slot nog een kijktip: het Van Abbe Museum in Eindhoven, ook in het bezit van een Oudolftuin, maakte een sfeervolle mini-documentaire met Piet Oudolf. Zijn gedachtegoed in een notendop van nog geen 10 minuten, aanrader!