Terugblik op de nazomer van 2021

Terugblik op de nazomer van 2021

‘It’s not what you see, it’s what you see in it.’ Deze filosofische oneliner van Piet Oudolf kwam een van onze vrijwilligers tegen in een tuinspreukenboek in een boekwinkel in zomers Toscane. Want ja, we mochten weer op pad, zij het met de nodige voorzichtigheid en maatregelen. Ook mochten we weer (kleinschalige) feestelijkheden organiseren in de Vlinderhof.

Dus verwelkomden we op 13 augustus Sjors van der Panne, zanger van Nederlandse chansons, voor een exclusief tuinconcert.

Op 5 september deden we weer mee aan Struinen in de Tuinen. Deze keer hadden we Vocal Group TimeLEZ te gast, een a capella vrouwenkoor uit de nabije omgeving van de Vlinderhof. Bekijk hier het geweldige filmpje dat daarvan is gemaakt.

En op 25 september vierden we de jaarlijkse Burendag, traditioneel met onze plantjesmarkt, rondleidingen en verkoop van de originele Vlinderhofhoning van Imkerij Wilgenroosje.

Wat hebben we genoten van de gezelligheid, de sprankelende, swingende en soms ontroerende muziek en het enthousiasme van de bezoekers van deze evenementen. Daar kunnen we weer even op teren nu intussen weer strengere Coronamaatregelen in zijn gegaan.

Tuinonderhoud

Het onderhoud van de tuin stond ook het afgelopen seizoen natuurlijk voorop. Door het groeizame weer deze zomer hadden we onze handen vol aan het weghalen van onkruid. Zelfs nu, in november, duiken de zaailingen van de Kleine veldkers (dat je net als tuinkers kunt eten) nog overal op!

Verder hebben we, zoals ieder jaar, een deel van onze planten verjongd: uitgegraven, in kleinere stukken verdeeld en weer teruggeplant. Dit jaar waren o.a. Achillea ‘Moonshine’ (Duizendblad), Brunnera microphylla (Kaukasich vergeet-me-nietje) en Iris ‘Perry’s Blue’ aan de beurt. Mocht het je dus de komende tijd bij een bezoek aan de Vlinderhof opvallen dat sommige groepen planten wat ‘uitgekleed’ lijken dan kan het zijn dat ze deze behandeling hebben ondergaan. Straks in het voorjaar gaan ze met extra groeikracht weer van start!