Hoog bezoek

Hoog bezoek

8 oktober was een speciale dag voor ons, om twee redenen.

Het was toen precies tien jaar geleden dat we voor het eerst Piet Oudolf mailden met de vraag of hij een ontwerp wilde maken voor deze plek in het Máximapark. Dat heette toen nog het Leidsche Rijnpark. De werktitel van wat later de Vlinderhof zou worden was ‘grassentuin’.

En precies tien jaar later op 8 oktober bracht Oudolf weer eens een bezoek aan de Vlinderhof. Samen met Noël Kingsbury (met wie hij vaak samen boeken schrijft) was hij hier voor opnames van een (Engelstalige) online cursus. Uiteraard maakte hij een uitgebreid rondje door de tuin. Ook sprak hij met enkele van onze vrijwilligers. Oudolf genoot zichtbaar en overlaadde ons met complimenten. We zijn trots en vereerd en hopen dat hij nog een keer terugkomt!