Uitnodiging – Burendag 2019

Altijd al eens een rondleiding door de Vlinderhof gewild? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje echte Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op 28 september op Burendag vanaf 13.00 uur naar de Vlinderhof!

Programma

Plantjesmarkt

De planten in de Vlinderhof groeien zo goed dat we elk najaar sommige pollen moeten gaan inperken. Zonde natuurlijk om al die mooie planten weg te gooien. Daarom verkopen we ze tegen een klein bedrag tijdens de Vlinderhof plantjesmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. Op=op! De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Honing

Ook imkerij Wilgenroosje staat op de 28e in de tuin. Onze gepassioneerde imkers Marco en Ingvild vertellen je alles over de volken, hoe honing wordt gemaakt en laten je zien hoe deze bijen leven. Hun onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning, gemaakt door de bijenvolken die daar nu al een aantal jaren vrolijk rondzoemen, wordt op Burendag verkocht.

Rondleiding

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 16.00 uur korte rondleidingen aan iedereen die het leuk vindt om meer te weten over het ontstaan van deze mooie tuin en wat er allemaal groeit en bloeit. Je kunt bij aankomst bij één van de vrijwilligers laten weten dat je wilt deelnemen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig.

Praktisch

Kom je op de fiets? Parkeer deze dan buiten de Vlinderhof aan het looppad.

Betalen kan zowel contant als met PIN dit jaar.

Ongeveer 20 van de de totaal 100 soorten is beschikbaar tijdens de plantjesmarkt, (niet alle soorten). We starten om 13.00.