Uitnodiging – Burendag 2018

Altijd al eens een rondleiding door de Vlinderhof gewild? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op 22 september op Burendag vanaf 13.00 uur naar de Vlinderhof!

Programma

Plantjesmarkt

De planten zijn inmiddels volwassen, waardoor we sommige moeten gaan inperken. Zonde natuurlijk om al die mooie planten weg te gooien. Daarom verkopen we ze tegen een klein bedrag. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof. Maar wees er snel bij, want OP=OP. De plantenmarkt gaat om 13.00 van start.

Honing

Imkerij Wilgengroosje staat in de Vlinderhof om je alles te vertellen over de bijenvolken en hoe honing wordt gemaakt. Marco laat je het bijenhotel van binnen zien! De onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning, gemaakt door het bijenvolk dat daar sinds vorig jaar een plek heeft gekregen, wordt op Burendag verkocht.

Rondleiding

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 15.00 uur korte rondleidingen. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt je ter plekke melden. In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn, zal de eerste rondleiding worden gegeven aan Riek Bakker, die als stedenbouwkundige aan de wieg stond van Leidsche Rijn. Je kunt haar wel de moeder van deze wijk/stad noemen.

Praktisch

Kom je op de fiets? Parkeer deze dan buiten de Vlinderhof aan het looppad.

Betalen kan zowel contant als met PIN dit jaar.

Ongeveer 20 van de de totaal 100 soorten is beschikbaar tijdens de plantjesmarkt, (niet alle soorten). We starten om 13.00.