Vlinderhof wordt ‘smart’

In samenwerking met partner HB watertechnologie en steun van de provincie Utrecht hebben we de bewatering van de Vlinderhof ‘smart’ gemaakt. De noodzakelijke beregening werkt nu slimmer en beter. Daarbij is ook minder water nodig!

Door het toepassen van een nieuwe beregeningscomputer zijn we in staat om de beregening beter af te stemmen op gevallen neerslag en nog te verwachte neerslag. Door enkele aanpassingen wordt ons gras nog groener, ook bij toekomstige hittegolven.

Eind 2017 kregen we het goede nieuws dat een Beleef en Bewonder voucher was toegewezen aan de Vlinderhof! Deze voucherregeling, van Groen aan de Buurt, was bedoeld voor vrijwilligersgroepen die een groen project in hun eigen wijk of dorp wilden uitvoeren.

Vliegende start

Tijdens NL Doet, de jaarlijkse kick-off van ons seizoen konden we meteen enkele grote stappen zetten. Zo werden er nieuwe leidingen ingegraven en sproeiers geplaatst.

Na de diverse graafwerkzaamheden kwam onze parter HB in actie. De aanpassingen waren zorgvuldig ontworpen met het technische team van de Vlinderhof waarna HB de uitvoering van de technische aanpassing voor rekening nam.

Tot op heden zijn we zeer tevreden over het nieuwe, slimmere & connected, systeem. Zo kiest het systeem voor extra irrigatie bij warm weer en slaat het juist een irrigatie ronde over als de dagen erna neerslag verwacht wordt.

Over HB Watertechnologie

HB Watertechnologie is de specialist in watertechnische activiteiten in hoogwaardig groen en waterpartijen. HB is een technische partner voor hoveniers, aannemers en (tuin)architecten in de zakelijke markt, maar werken ook rechtstreeks voor bedrijven en overheidsinstellingen. In goed overleg verzorgen ze het volledige traject van advies en engineering tot levering, installatie, nazorg en service van onze producten.

De watertechnische activeiten bestaan uit irrigatiesystemen en beregeningsinstallaties voor daktuinen, verticale tuinen, binnentuinen, plantenbakken en andere hoogwaardige groenprojecten.