Uitnodiging – Burendag 2017

Altijd al eens een rondleiding door de Vlinderhof gewild? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op 23 september op Burendag vanaf 13.00 uur naar de Vlinderhof!

Programma

Plantjesmarkt

De planten in de Vlinderhof bereiken inmiddels een volwassen formaat, waardoor we dit najaar sommige pollen moeten gaan inperken. Zonde natuurlijk om al die mooie planten weg te gooien. Daarom verkopen we ze tegen een klein bedrag tijdens de Vlinderhof plantjesmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. Op=op! De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Honing

Imkerij Wilgengroosje staat in de Vlinderhof om je alles te vertellen over de bijenvolken en hoe honing wordt gemaakt. Eric laat je het bijenhotel van binnen zien! De onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning, gemaakt door het bijenvolk dat daar sinds vorig jaar een plek heeft gekregen, wordt op Burendag verkocht.

Rondleiding

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 15.00 uur korte rondleidingen aan iedereen die het leuk vindt om meer te weten over het ontstaan van deze mooie tuin en wat er allemaal groeit en bloeit. Je kunt bij een van de vrijwilligers laten weten dat je wilt deelnemen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig.

Praktisch

Kom je op de fiets? Parkeer deze dan buiten de Vlinderhof aan het looppad.

Betalen kan zowel contant als met PIN dit jaar.

Een aantal van de vaste planten is beschikbaar tijdens de plantjesmarkt, ofwel niet alle 100 soorten. We starten om 13:00, daarvoor zijn we bezig met de laatsten plantjes en het opbouwen.