filmvertoning ‘Paradijs binnen handbereik’

Oudolf fans opgelet! Vlinderhof presenteert in samenwerking met Barbara den Uyl een unieke eenmalige vertoning van ‘Paradijs binnen handbereik’. Deze gratis voorstelling vindt plaats in Vleuten op 20 november. Het aantal plaatsen is beperkt.

‘Paradijs binnen handbereik’ ging vorige maand in premiere op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De documentaire is met kerst te zien op tv bij Omroep Gelderland.

De vertoning vindt plaats in Buurtcentrum de Schakel (Schoolstraat 11 te Vleuten).

Over Paradijs binnen handbereik

Een portret van de wereldberoemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. We bezoeken enkele van zijn vermaarde parken en tuinen, zoals de High Line in New York, het Maximilian Park in Hamm en onze eigen Vlinderhof in Utrecht.

Ook zien we Oudolf aan het werk: vanaf de eerste werkbespreking tot het achter de vodden zitten van een heel onderhoudsteam, wanneer een ontwerp eenmaal gerealiseerd is. Daarnaast zien we hem zijn eigen droomtuin steeds mooier maken. En passant probeert de film een antwoord te geven op vragen als: Waarom houden mensen van bloemen? Waar komt onze hang naar het Paradijs vandaan? Aardse en lyrische beelden wisselen elkaar af onder prachtige muziek van Eric Vloeimans.

Praktisch

Zondag 20 november is de inloop vanaf 14.00 uur, filmstart om 15:00. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en worden daarom bij binnenkomst verstrekt zolang beschikbaar.

Consumpties zijn voor en na de voorstelling aan de bar tegen betaling (cash) verkrijgbaar.