Garden D Light

De herfst komt eraan, de avonden worden donkerder maar de Vlinderhof niet! In het weekend van  30 september – 2 oktober is de Vlinderhof ’s avonds een sprookje van licht en muziek. Wat staat er op het programma?

Lichtkunstenaars Emma van der Bijl (student Visual Art & Design Management) en Marien Spek (student Werktuigbouwkunde) van studio LichtGezien uit Woerden verzorgen met hun lichtkunstwerk LichtBeplant drie avonden lang een subtiel spel van licht en geluid. Ze zijn enthousiast over de Vlinderhof als locatie voor hun project.

De Vlinderhof vormt een bijzonder decor. Tussen de bloemen gaan we op verschillende plekken lichtjes neerzetten die boven de beplanting zweven en onderling met elkaar verbonden zijn. Het licht reageert vervolgens op de muziek. In combinatie met de plantensilhouetten in de Vlinderhof moet dat een prachtig effect gaan geven.

Glow in the dark

Studio LichtGezien maakte dit jaar haar debuut met het project Glow in the Dark tijdens het Nachtcultuur festival in Woerden. Deze zomer kwamen zij in contact met Marc Kikkert van de Vlinderhof en ontstond het idee voor dit mooie experiment. De kunstenaars kijken er erg uit en wij ook, we laten ons verrassen!

Praktisch

Garden D Light is, bij goed weer, op 30 september, 1 en 2 oktober 2016. Het spektakel begint om 19.30. Het betreft een doorlopend programma van ongeveer 15 minuten. Entree is zoals gebruikelijk gratis.