Uitnodiging – Burendag 2016

Altijd al eens een rondleiding door de Vlinderhof gewild? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op 24 september op Burendag vanaf 12.00 uur naar de Vlinderhof!

Programma

Plantjesmarkt

De planten in de Vlinderhof bereiken inmiddels een volwassen formaat, waardoor we dit najaar sommige pollen moeten gaan inperken. Zonde natuurlijk om al die mooie planten weg te gooien. Daarom verkopen we ze tegen een klein bedrag tijdens de Vlinderhof plantjesmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. Op=op! De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Honing

Imker Marco van Imkerij het Wilgengroosje staat in de Vlinderhof om je alles te vertellen over bijenvolken en hoe honing wordt gemaakt. Om 13.00, 14.00 en 15.00 geeft de imker een speciale bijenrondleiding. Ook verkoopt hij die dag zijn overheerlijke en onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning, gemaakt door het bijenvolk dat daar sinds dit voorjaar een plek heeft gekregen.

Rondleiding

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 15.00 uur korte rondleidingen aan iedereen die het leuk vindt om meer te weten over het ontstaan van deze mooie tuin en wat er allemaal groeit en bloeit. Je kunt bij een van de vrijwilligers laten weten dat je wilt deelnemen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig.

Voor de koffieliefhebber is er een professionele barista aanwezig. Er is verder geen catering dus als je gezellig de hele middag wilt blijven hangen, neem dan even zelf iets te eten en drinken en een picknickleedje o.i.d. mee.

Vrijwilligers

De Vlinderhof kan alleen bestaan dankzij een enthousiast team vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook af en toe eens mee te helpen, bijvoorbeeld met het onderhoud van de tuin, het beheer, de organisatie van activiteiten of communicatie? Spreek dan even een van de vrijwilligers aan: zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom!