Relaxte pinkster picknick Vlinderhof

Vanwege de slechte weersvoorspellingen ging op Tweede Pinksterdag de aangekondigde pinkster picknick niet door. Omdat voor Eerste Pinksterdag de voorspellingen wél zonnig waren, werden mensen uitgenodigd om op eigen gelegenheid  te komen picknicken.

Een aantal mensen had aangegeven zich te verheugen op de picknick, had al inkopen gedaan of in de keuken lekkernijen gemaakt. Daarom besloten de vrijwilligers van de Vlinderhof: iedereen is van harte welkom om op Eerste Pinksterdag op eigen gelegenheid te picknicken.  Ondanks dat er geen  pianist, barista en high tea zal zijn, kan het nog wel een gezellige middag worden. En dát werd het zeker.

Spontane actie

Op Pinksterochtend kwam via twitter het aanbod van Cofie Coffee uit Terwijde om koffie te bereiden. Typerend voor ondernemend Leidsche Rijn. Heleen Jongkind stond nog geen twee uur later met haar mobiele koffiebar in de Vlinderhof.

Hemel op aarde

Natuurlijk is bij een picknick het weer een belangrijke factor. Een strak blauwe lucht en volop zon op Eerste Pinksterdag. Rond de tweehonderd mensen bezochten ’s  middags de prachtige tuin. De  picknick-gasten staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Bezoekster Ingrid Koppelaar: “Ik was vanmiddag in de hemel die Vlinderhof heet.”… en … “De koffie was heerlijk en de kinderen waren blij met de uitgedeelde ijsjes.” Het was een heerlijke relaxte middag, voor herhaling vatbaar!