Bloeimaand: April

Brunnera macrophylla

Brunnera macrophylla valt op door het fraaie zilvergrijze blad. Het lijkt net alsof er een laagje rijp op het blad is afgezet. De bloeiperiode van Brunnera macrophylla met lichtblauwe bloemen valt in de periode april-mei.

Epimedium grandiflorum ‘Lilafee’

Epimedium grandiflorum ‘Lilafee’, een elfenbloem, is een mooie rozebloeiende bodembedekkende plant. De bloemetjes van Epimedium grandiflorum ‘Lilafee’ lijken wel wat op de gespoorde bloemen van de Akelei. De hoogte van Epimedium grandiflorum ‘Lilafee’ bedraagt ongeveer 20 tot 30 cm. De bloemetjes verschijnen in de periode april-mei. Ook na de bloei is de deze elfenbloem, door het mooie blad, nog decoratief.

Epimedium grandiflorum

Voor wie een schaduwrijke tuin bezit is Epimedium (Elfenbloem) een uitkomst. Het mooie, aantrekkelijke blad en de tere bloemen zijn in het voorjaar een lust voor het oog. Epimedium grandiflorum heet de plant voluit. Het is een onmisbare plant voor een schaduwrijke tuin. Wie eenmaal een paar plantjes heeft aangeschaft, raakt verslingerd aan de prachtig hartvormig toelopende bladeren. Niet in de laatste plaats zijn de kleine bloemen een lust voor het oog.